Marc Kruska tekent bij Club Brugge

De Nijs Michael
| 32 reacties
Marc Kruska tekent bij Club Brugge
Foto: © SC

Club Brugge heeft zijn eerste versterking van deze winter beet. De 21-jarige Duitse middenvelder Marc André Kruska tekende zopas een contract tot medio 2011, hij komt over van Borussia Dortmund.

Marc André Kruska begon zijn loopbaan bij SC Arminia Ickeren en ging vervolgens voetballen voor VfR Rauxel 08. Op twaalfjarige leeftijd maakte de middenvelder de overstap naar het grote Borussia Dortmund, waar hij op zijn zeventiende doorbrak bij het eerste elftal. De Duitse jeugdinternational is de vierde jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga en kreeg destijds ook de "Fritz Walter Trofee" voor beste speler onder de achttien jaar.

De voorbije seizoenen mocht Kruska 96 keer opdraven in de Bundesliga, maar dit seizoen vergaat het de jonge middenvelder minder goed. Hij mocht nog geen enkele keer in de basis starten en kreeg slechts twee invalbeurten. Kruska weigerde dan ook om zijn contract bij Borussia Dortmund, dat deze zomer afliep, te verlengen. Daar heeft Club Brugge nu gebruik van gemaakt. De beloftevolle middenvelder tekende een contract voor 2,5 seizoenen bij blauw-zwart, daardoor is Kruska nu tot medio 2011 aan de club van trainer Mathijssen gebonden. De transfersom werd niet bekend gemaakt. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties