Van Wijk: "Competitie blijft prioriteit"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Van Wijk: "Competitie blijft prioriteit"
Foto: © SC

Dennis Van Wijk was opgetogen met de bekerstunt tegen Club Brugge, maar de Nederlandse selectieheer bleef niet blind voor een groot probleem in het Belgische voetbal: “We zijn niet klaar voor wintervoetbal.”

“Deze overwinning geeft een goed gevoel”, aldus Van Wijk. “Maar we hebben dit meteen getemperd. In de competitie staan we voor andere problemen. Dat blijft de prioriteit. Het verschil in België blijft klein en het hangt af van details. Met onze zes nieuwe aanwinsten zijn we beter gewapend dan voor de winterstop.”
 
“We hebben vandaag bij vlagen goed gevoetbald. Als de laatste pass beter was, dan zat er nog meer in. Wie deze wedstrijd vandaag echter heeft gezien, weet dat België niet klaar is voor wintervoetbal. Als je de wedstrijden moet uitstellen voor het weer, dan zit je met een probleem. Laat je ze doorgaan, dan zullen de betere ploegen nog eens achter hun oren krabben en zich afvragen wat ze in godsnaam beslist hebben.”
 
Met een doelpunt van Perisic op hoekschop van Ten Heuvel waren meteen twee nieuwe spelers betrokken in het winnende doelpunt. Van Wijk wil echter niet spreken over individuele spelers. “Het is de ploeg die vandaag gewonnen heeft”, repliceert Van Wijk.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties