Van Kerckhoven: "Het was een gelijkopgaande partij"

Jurgen Thomas
| 2 reacties
Van Kerckhoven: "Het was een gelijkopgaande partij"
Foto: © SC

Nico Van Kerckhoven had het net als zijn collega-verdedigers knap lastig met de Kortrijkse aanvalsgolven. “We hebben niet het beste Westerlo gezien”, was zijn commentaar.

Toch had de wedstrijd er heel anders kunnen uitzien. “Het was een gelijkopgaande partij. Na de 1-0 kregen we voldoende kansen voor de gelijkmaker. Als Ruiz die afmaakt en als die penalty er ingaat dan is het een andere wedstrijd. Nu viel de 2-0 en was het boeken toe”, aldus de Kempenaar op Sporza Radio

Op de vraag of Kortrijk sterker was, antwoordde hij ontkennend noch bevestigend. “Ik vond niet dat Kortrijk beter of slechter was dan de voorbije wedstrijden. Ze hebben op het juiste moment gescoord. Dat is alles”
Volgens Van Kerckhoven zijn er wel verzachtende omstandigheden. “Onze winterstop was verre van ideaal. We hebben niet echt goed kunnen trainen. We oefenden op verschillende soorten ondergronden. Dan weer steenhard, dan weer zacht. Dat mag in principe geen excuus zijn, maar toch…”
De 38-jarige verdediger beseft wel dat dit een gemiste kans is. “Als je ziet dat de grote drie al uitgeschakeld zijn dan is dit dit hoe dan ook een zware klap. Hopelijk kunnen we ons herpakken voor de rest van de competitie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties