Vanhoof: "Mununga mag deze zomer niet weg"

De Nijs Michael
| 24 reacties
Vanhoof: "Mununga mag deze zomer niet weg"
Foto: © SC

KV Mechelen schakelde Anderlecht deze week uit in de Cofidis Cup en dat was onder meer het gevolg van een knappe prestatie van Nana Asare, en misschien nog meer van diens ploegmakker Joachim Mununga. Dat is ook Fi Vanhoof niet ontgaan.

Joachim Mununga is pas aan zijn eerste seizoen in Mechelen bezig. Geel-rood haalde de middenvelder afgelopen zomer weg bij toenmalig tweedeklasser AFC Tubeke. Voor menig voetbalsupporter was Mununga deze zomer een nobele onbekende, maar intussen heeft de speler zich opgewerkt tot één van de smaakmakers in onze competitie.

"We hebben hem zes keer gescout, waaronder ikzelf drie keer", legt Fi Vanhoof uit in Gazet van Antwerpen. "Ik zag dat hij iets aparts had, maar niemand kon voorzien dat Mununga zich zo snel en zo spectaculair zou ontwikkelen", aldus de technisch directeur van KV.

"Hij is jong, snel, krachtig, sterk, technisch bedreven, zelfverzekerd en heeft een wedstrijdmentaliteit en scorend vermogen", gaat Van Hoof verder. "Er wordt soms denigrerend over Olivier Deschacht gedaan, maar ik vind dat een goeie verdediger en die heeft afgezien. Zijn minpunten? Euh... die zie ik niet meteen. Het is alleen de vraag of hij deze prestaties ook op lange termijn kan bevestigen."

Mununga ligt nog tot 2011 onder contract Achter de Kazerne, maar de twintigjarige Belg is erg populair op de transfermarkt. "Maar hij mag niet weg, ook niet in de zomer", is Vanhoof klaar en duidelijk. "Hij heeft nog tijd genoeg om zijn transfer te maken, Joachim moet zich in Mechelen blijven ontwikkelen." (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties