D'Hooghe geeft er de brui aan als Clubvoorzitter

Nico Wieme
| 15 reacties
D'Hooghe geeft er de brui aan als Clubvoorzitter
Foto: © SC

Club Brugge moet tegen volgend seizoen op zoek naar een nieuwe voorzitter. Het mandaat van huidig preses Michel D’Hooghe loopt af eind dit seizoen en de ex-bondsvoorzitter zou niet van plan zijn op een verlenging aan te sturen.

Michel D’Hooghe houdt het eind dit seizoen voor bekeken als voorzitter van Club Brugge. De 63-jarige preses staat op het punt om zijn afscheid als sterke man van blauw-zwart aan te kondigen.
 
D’Hooghes beslissing om zijn functie ter beschikking te stellen zou niets te maken hebben met de huidige malaise van zijn team. De Brugse arts ziet een slopende combinatie met zijn functies bij de FIFA, waar hij voorzitter van de medische commissie is, niet meer zitten. De Clubpreses vertoeft daarvoor vaak in het buitenland.
 
Michel D’Hooghe volgde op 13 maart 2003 Michel Van Maele op als voorzitter van Club Brugge. Onder zijn bewind won blauw-zwart twee titels en twee bekers. D’Hooghe slaagde erin om zijn club verder te professionaliseren, maar hij richtte tevens een nooit gezien trainerskerkhof aan naast het Jan Breydelstadion. In vijf jaar tijd versleet FCB maar liefst vijf trainers.
 
Als opvolger van D’Hooghe wordt Pol Jonckheere vaak geciteerd. De huidige tweede ondervoorzitter is sinds kort ook bevoegd voor de sportieve cel. Eerste ondervoorzitter Marcel Kyndt zou geen kandidaat zijn, aangezien ook hij aan zijn laatste termijn bezig is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties