Jol: "De Jong was beste speler van HSV"

Philippe Crols
| 0 reacties
Jol: "De Jong was beste speler van HSV"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nigel de Jong speelt voortaan voor het Engelse Manchester City. De Nederlander verlaat dus Hamburger SV en dat vindt coach Martin Jol een spijtige zaak.

"We verliezen onze beste speler. Afgelopen zomer gebeurde hetzelfde met Rafael Van der Vaart. Het is een pijnlijke zaak", liet Martin Jol verstaan tegenover VI.

HSV stond tijdens de onderhandelingen niet bepaald in een sterke positie. Nigel de Jong (foto) had in Duitsland een clausule in zijn contract staan waardoor hij komende zomer voor 2.5 miljoen euro kon vertrekken. Nu kreeg HSV nog twintig miljoen euro van Manchester City. "Het was een moeilijke keuze voor de club. Het bestuur moest kiezen. Ofwel liet het Nigel niet gaan en liep het heel wat geld mis. De andere mogelijkheid was om de grote transfersom te innen. Daar koos de club uiteindelijk ook voor", weet Jol.

De Duitsers gaan nu op zoek naar een vervanger. "Het is niet omdat we een riante transfersom hebben gekregen dat we een speler van hetzelfde kaliber kunnen aantrekken. Het wordt afwachten", vertelde de Nederlandse coach van HSV.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties