Jacobs vraagt zich af wat 'druk' is

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Jacobs vraagt zich af wat 'druk' is
Foto: © SC

RSC Anderlecht kan een uitstekende decembermaand vanavond helemaal teniet doen als het verliest van AA Gent. Dan zou het zelfs de leidersplaats kunnen verliezen aan Standard Luik. Paarswit staat dus onder druk, maar coach Jacobs wil daar niet van weten.

"Druk? Wat is dat? Druk is het magische woord van de media. In voetbal gaat het volgens mij enkel maar om winnen, gelijkspelen of verliezen. Als wij tweemaal op rij verliezen, dan spreekt iedereen daar over, maar als we drie keer naeen winnen, rept niemand daar een woord over. Alsof drie overwinningen op rij behalen volstrekt normaal is. Bij een ploeg als Anderlecht is er elke wedstrijd sprake van druk", aldus Ariël Jacobs in de krant Het Laatste Nieuws.

Jacobs geeft wel toe dat de eerste voetbalweek van het jaar een zwarte kleur had. "Nochtans haalden we een goed spelniveau. We hadden genoeg kansen, maar we slaagden er niet in om die af te werken. Nochtans hebben we de beste aanval van België", gaat Jacobs verder.

Wie er vanavond in het Ottenstadion niet zal bijlopen is de belangrijke schakel tussen verdediging en aanval, de Tsjech Jan Polak. Ook Jonathan Legear raakt wellicht niet speelklaar door een contractuur.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties