Het blunderboek van Wouters en co

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
Het blunderboek van Wouters en co
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechters hebben een goede wedstrijd gefloten als ze niet opvallen, zegt een oude wijsheid. Luc Wouters eiste woensdagavond een hoofdrol op in de kwartfinale tussen Racing Mechelen en Lierse. Geen goed teken dus.

Tijdens de eerste helft konden scheidsrechter Luc Wouters en zijn assistenten amper op een foutje betrapt worden, maar in de tweede helft bakte het leidende drietal het wel heel bruin.
 
Minuut 51: Olivio Calicchio verkoopt Timothy Dreesen een tik in het gezicht. Wouters doet alsof zijn neus bloedt en laat verder spelen. Geel of rood valt nog te bediscussiëren, maar een fout was het zeker. Wouters gaat in de fout.
 
Minuut 71: De ingevallen Nouredine Elayadi gooit het leer voor doel, Calicchio kopt in het zijnet. De lijnrechter geeft een hoekschop aan. Onterecht. Geen enkele Liersespeler heeft de bal nog beroerd na de kopbal van Calicchio. Racing Mechelen opent op de bewuste hoekschop de score. Assistent gaat in de fout.

Lees meer:
 
 
Minuut 76: Wouters is duidelijk de teugels kwijt. Lierse geeft overduidelijk een hoekschop weg, maar Wouters wijst naar het doelgebied: doeltrap. De scheidsrechter stond met zijn neus op de feiten en moet deze fase altijd juist beoordelen. Wouters en assistent gaan in de fout.
 
Minuut 90: Jurgen Cavens bezorgt Lierse de gelijkmaker. Wouters keurt het doelpunt op aangeven van zijn lijnrechter af voor buitenspel. Onterecht. Ndikumana, die Cavens de gelijkmaker aanbood, kreeg het leer terug van Verstappen, een speler van Racing Mechelen. Wouters gaat verder op de beslissing van zijn assistent, maar had deze fase zelf ook beter kunnen beoordelen. Een boze Herman Helleputte wordt naar de tribune gestuurd. Wouters en assistent gaan in de fout.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties