Van Wijk: 'De Coninck analyseert eigen falen'

Nico Wieme
| 9 reacties
Van Wijk: 'De Coninck analyseert eigen falen'
Foto: © SC

Volgens Wim De Coninck heeft Roeselare “geen schijn van kans” om zich te redden in de Pro League. Een uitspraak waar coach Dennis Van Wijk het moeilijk mee heeft.

“Deze uitlatingen betekenen dat Wim De Coninck de spelersgroep, die hij toch zelf heeft samengesteld, publiekelijk afvalt”, aldus Dennis Van Wijk (foto) in Het Laatste Nieuws. “Daarnaast stelt hij de club, waar hij toch enkele maanden gewerkt heeft, in een slecht daglicht.”
 
“Kijk, ik vind De Coninck best een geschikte analist. Maar als je zelf mede aan de basis van de neergang van een club ligt, hou je beter je mond. In feite analyseert hij niets anders dan zijn eigen falen”, is Van Wijk van mening.
 
De Roeselarecoach wil twee misverstanden de wereld uit helpen. “Er was hier tijdens de zomer wél geld voor transfers en het klopt niet dat spelers niet naar Roeselare willen komen. De Coninck had hier een volmacht om zijn eigen beleid uit te stippelen.”
 
Toen Van Wijk de spelerscontracten doornam, die onder De Coninck waren afgesloten, moest hij twee keer slikken. “Hier heeft drie maanden de absolute waanzin geregeerd. De naweeën van dat beleid zouden jaren gevoeld kunnen worden. Er werden dure contracten afgesloten en die sleep je natuurlijk eventueel mee naar tweede.”
 
Op dit moment is Van Wijk zelf verantwoordelijk voor de contracten die bij Roeselare afgesloten worden. “Sinds 1 januari is dit mijn ploeg en steekt mijn visie erachter. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van de aankopen en visie van anderen”, besluit de coach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties