De bondsvoorzitter is 'not amused' met Gent-frustratie

Mathias Dumarey
| 27 reacties
De bondsvoorzitter is 'not amused' met Gent-frustratie
Foto: © SC

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker (foto) is niet te spreken over de uithaal van Gent-voorzitter Ivan De Witte naar scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo en zijn twijfel over vervalsing van de bekercompetitie. "Dit kan niet voor iemand in zijn positie."

François De Keersmaecker doelt op het feit dat Ivan De Witte naast voorzitter van AA Gent ook de voorzitter is van de Profliga, de vereniging van eersteklasseclubs. "Het kan niet dat iemand in zijn positie als Profliga-voorzitter op die manier spreekt. Ik vind dit zeer ernstig. Dit kan niet en ik zal er hem over aanspreken", aldus de bondspreses in de krant Gazet van Antwerpen.

"De uitspraken van clubleiders over de arbitrage schockeren mij. Op die manier komt er nog meer druk op de schouders van de wedstrijdleiders terecht. Uiteraard begaan scheidsrechters fouten, maar dat doet iedereen toch? Ik steek mijn handen voor hen in het vuur dat ze oprecht zijn", gaat De Keersmaecker verder.

"Ik ga nu met scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen overleggen over hoe het verder moet. We moeten praten over hoe de relatie tussen clubs en de arbitrage weer verbeterd kan worden. Gesprekken in het verleden hebben niets opgeleverd. Dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd", wil de bondsvoorzitter er geen gras laten over groeien. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties