Kruibeke klopt White Boys in Finale

Gentil Dossche
| 1 reacties
Kruibeke klopt White Boys in Finale
Foto: © SC

In de terugwedstrijd voor de Beker van het Waasland was het duidelijk dat White Boys het heel moeilijk zou krijgen zijn voorsprong te behouden. Jong Vlaanderen greep de bezoekers onmiddellijk bij de keel en het was enkel wachten op de doelpunten.

Met een dubbele afweergordel en enkel Sam Lens diep in de spits speculeerden de White Boys op de counter en die kwam er niet echt uit. Jong Vlaanderen hield de bezoekers op eigen helft maar had moeite door de afweer te breken. De eerste echt grote kans kwam er pas na 25 minuten toen Mario Verbraeken de vrijgelopen Olivier De Vlieger bediende. Het overhoekse schot verdween naast het doel. Enkele minuten later verlengde Davy Van Moortel een voorzet van Verbraeken over. Even voorbij het half uur devieerde Ward Vertonghen een vrijschop van Ladi Kuyé in de handen van Guy Stremersch. Kuyé besloot zelf een collectieve aanval in het zijnet. Aan de overzijde was Mike Royers bij de pinken op een harde knal uit een scherpe hoek van Frederik Van Steenberghe. Kuyé zwiepte een vrije trap voor doel en de bezoekende goalie ging onder de bal door. Davy Van Moortel kopte het leder onhoudbaar binnen. Kort voor de koffie knalde Van Moortel in de handen van Stremersch.
 
Zelfde spelbeeld na de rust met een mooi schot in de draai van De Vlieger en een goede redding van de bezoekende portier. Kruibeke bleef de White Boys onder druk zetten. Johan Segers speelde de bezoekers op een hoopje en rondde mooi af. Vertonghen vond Stremersch op zijn weg en Kuyé mikte net naast. Angelo Schippers bediende Kevin Thuy maar die kopte te hoog. Verbraeken vlamde een hoekschop in één tijd over de lat. In de slotminuten ging een kopbal van Davy Van Moortel richting doel maar Van Steenberghe kon die nog net van onder de lat koppen.
 
Een tevreden voorzitter Kamiel Van Gheem mocht achteraf pronken met de mooie beker die zijn jongens in Kruibeke hielden.
 
KJV Kruibeke: Mike Royers, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Ladi Kuyé (75’ Kevin Thuy), Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker (64’ Angelo Schippers), Johan Segers, Olivier De Vlieger (64’ Bjorn Moorthamer), Mario Verbraeken, Tom De Wolf (75’ Andy Lardon), Bjorn Mallentjer
 
White Boys: Guy Stremersch, Sam Lens, Jelle Van Koevoorde, Vincent Kiekeman, Roy Hilgert, Stefaan Kluskens, Jan Van Lijsebetten, Jens Pauwels (73’ Chakir Benabdelah), Cem Asir (64’ Zaffer Kose), Davy Vincke, Frederik Van Steenberghe. Res: Carl Bracke
 
Doelpunten: 38’ Van Moortel 1-0; 63’ Segers 2-0
 
Gele kaarten: 28’ Vincke; 49’ Verbraeken; 69’ Segers
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties