Italië gaat binnenkort de 'oranje kaart' testen

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Italië gaat binnenkort de 'oranje kaart' testen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Pierluigi Collina, oud-scheidsrechter en momenteel coördinator van de Italiaanse scheidsrechters, heeft de Europese voetbalbond UEFA beloofd dat in zijn land binnenkort de 'oranje kaart' zal getest worden. Het is een kruising tussen de gele en rode kaart.

De oranje kaart heeft ook de betekenis van een middenweg tussen een gele en rode kaart. Zo zou de scheidsrechter die kunnen trekken als hij voor een overtreding de rode kaart te zwaar vindt, maar een gele kaart te licht. De sanctie hierbij zou zijn dat spelers voor een bepaalde tijd niet aan het spel mogen deelnemen.

Pierluigi Collina (foto rechts) ziet het voorstel erg positief tegemoet. Het was overigens UEFA-voorzitter Michel Platini die met dit voorstel op de proppen kwam tijdens een van zijn redevoeringen. Ook de Italiaanse bondsvoorzitter staat niet weigerachtig tegenover het idee.

In het verleden gebruikte de wereldvoetbalbond FIFA vaak jeugdtoernooien om nieuwe spelregels uit te testen. In Italië zou de oranje kaart echter worden gebruikt in het profvoetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties