Moenaert wil dringende beslissing Club-stadion

Mathias Dumarey
| 33 reacties
Moenaert wil dringende beslissing Club-stadion

Het is alweer een hele tijd stil rond het nieuwe stadion van Club Brugge. De Vlaamse regering heeft nog steeds geen beslissing genomen in dit dossier. De Brugse burgervader, Patrick Moenaert, roept nog maar eens op om snel een beslissing te nemen.

De reden waarom burgemeester Patrick Moenaert oproept tot een snelle beslissing, is het feit dat het stadiondossier steeds meer weegt op het beleid van de stad. De beslissing over de locatie van het stadion maakt deel uit van de afbakening van het regionaal stedelijk gebied Brugge. Omdat de beslissing nog altijd niet gevallen is, raken bedrijven in de problemen en kan een zwart kruispunt niet opnieuw ingericht worden. Moenaert vindt dat Dirk Van Mechelen (Open VLD), de Vlaamse minister voor Ruimtelijke Ordening, het dossier onnodig vertraagt.

"Straks zal het dossier nog maar eens op de lange baan geschoven worden omdat er verkiezingen zijn. Nochtans beschikt de Vlaamse regering nu over alle elementen die nodig zijn om een beslissing te nemen. Voor Brugge is het belangrijk dat er een snelle beslissing komt, wat de uitkomst ook mag zijn", aldus Patrick Moenaert in de regionale krantenedities. Omdat er onzekerheid heerst over de ruimtelijke indeling, is er leegstand op een aantal Brugse bedrijventerreinen. (P)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties