Antwerp telt af naar licentie: III. Bistiaux' visie

Steurbaut Kersten
| 51 reacties
Antwerp telt af naar licentie: III. Bistiaux' visie
Foto: © SC

Royal Antwerp FC staat voor een cruciale week in haar voetbalbestaan. The Great Old heeft nog tot zondag 1 maart de kans om haar licentie voor het seizoen 2009-2010 af te dwingen. Voetbalkrant volgt het reilen en zeilen op de Bosuil.

Paul Bistiaux beleeft drukke tijden op de Bosuil. Antwerp staat weer een dag dichter bij de licentiedeadline van 1 maart. De secretaris van The Great Old laat op Voetbalkrant zijn licht schijnen over de malaise.

 

Nog drie dagen heeft rood-wit om hun licentiedossier in te dienen. Let op: de oudste club van het land heeft wel nog tot 15 maart om de inhoud van dat dossier effectief te realiseren. Hoe dan ook, als The Great Old zijn toekomst wil verzekeren moet er dringend nieuw kapitaal worden aangeboord. Afgelopen zaterdag liep een belangrijk contact met een investeerder faliekant af, na de ‘ludieke’ spreekkoren. Secretaris Paul Bistiaux geeft echter de moed niet op. De spelers hebben donderdag misschien wel vrij, voor het bestuur van een club in nood gaat die vlieger niet op.

 

Zoektocht naar kapitaal

 

“De zoektocht naar sponsors loopt niet echt op wieltjes. Maar dat is ook begrijpelijk”, relativeert Bistiaux. “Tweede klasse is nu eenmaal minder aanlokkelijk voor investeerders, die hun naam in beeld willen zien verschijnen. In België komen hoofdzakelijk de wedstrijden van de Jupiler League op nationale televisie. Dat is iets wat we onze potentiële sponsors niet kunnen aanbieden. Bovendien bespoedigen de afwisselende prestaties van Antwerp niet echt de zoektocht. Je mag natuurlijk ook niet vergeten dat we momenteel in een economische crisis verkeren. Dat zijn samen een heleboel factoren die zich tegen ons keren. Maar we zijn er wel degelijk volop mee bezig.”

 

Bistiaux benadrukt wel dat rood-wit op koers ligt voor de deadline van 1 maart. “Ik heb er vertrouwen in dat we die deadline gaan halen.“ Over de struikelpunten wil de secretaris niet veel kwijt. “Zo’n dingen hou je beter intern. Daar hebben buitenstaanders geen zaken mee.”

 

Supportersactie

 

Eddy Wauters stimuleerde reeds alle supporters die de club van hun hart een centje willen toesteken. Van een reddingsactie zoals bij Beveren (KSKB olé) is er vooralsnog geen sprake. De trouwe aanhang van de Waaslandse club zorgde ervoor dat blauw-geel er financieel volledig bovenop geraakte. Voor de stamnummer 1 kan zo’n initiatief mogelijk ook soelaas bieden.

 

Bistiaux kan zich daar wel in vinden. “Dat lijkt me ook evident in onze huidige situatie. Als Antwerp daar de vruchten van wil plukken moet zo’n inzamelactie wel gestructureerd gebeuren. Elke steun is in ieder geval welkom. Zo’n initiatief zullen we op de Bosuil zeker toejuichen.”

 

Geen tijd voor futiliteiten

 

De financiële malaise bezorgt de club ook sportieve nadelen. Sinds januari geldt er een transferverbod in Deurne. Een verontrustende situatie, gezien het aantal aflopende contracten die de huidige A-kern telt. Toch zit het bestuur van The Great Old niet stil. “Er wordt al volop gedacht aan volgend jaar. We zijn bezig met enkele opties, maar momenteel hebben we echt wel belangrijkere dingen op onze agenda aangestipt”, aldus Bistiaux.

 

De invulling van de trainerspositie valt ook niet onder de prioritaire agendapunten. “Daarover hou ik mijn antwoord in beraad.  Ratko Svilar deed het naar mijn mening goed tegen Virton. Of hij ook volgend seizoen de touwtjes in handen zal hebben, weet ik nog niet. Dat is een kwestie die de volgende weken op tafel komt.”

 

In deze moeilijke tijden heeft Bistiaux dan ook geen tijd om zich bezig te houden met geruchten zoals de veelbesproken fusie met Germinal Beerschot. Een nieuwe, gezamenlijke voetbaltempel en het kapitaal van de aartsrivaal zouden bij een versmelting echter de redding kunnen betekenen voor rood-wit. “Van een fusie is er hier absoluut geen sprake. Antwerp is een club op zich, met zijn eigen kwaliteiten en gebreken. Daar zijn we trots op. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties