Bornem en Willebroek-Meerhof akkoord over fusie

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Bornem en Willebroek-Meerhof akkoord over fusie

Willebroek-Meerhof en Bornem zullen de komende dagen de fusiegesprekken verderzetten. Dat hebben beide clubs vrijdag in een perscommuniqué meegedeeld.

Willebroek-Meerhof en Bornem hadden vorige week al een principieel akkoord over een fusie. De Raad van Beheer van Bornem heeft zich donderdagavond positief uitgesproken over een toekomstige samenwerking. De fusie komt er mogelijk al volgend seizoen.
 
“Wij weten dat er supporters zijn die afkeurende reacties hebben”, zegt Herman De Maegd, voorzitter van Bornem. “Maar wij moeten dit doen om in onze streek een club van betekenis te hebben op nationaal vlak.”
 
Christian Mellaerts, zijn collega bij Willebroek-Meerhof, treedt hem bij. “De tijd was onbetwistbaar aangekomen om een nieuw sportief project op te bouwen op basis van een schaalvergroting.”
 
“Niemand zal kunnen ontkennen dat een fusie tussen de twee voetbalverenigingen een vooruitstrevende, ambitieuze en economisch verantwoorde visie is om de toekomst te verzekeren.”
 
Het akkoord tussen beide clubs betekent niet dat er sowieso een fusie komt. De vzw’s van de twee teams krijgen het laatste woord en kunnen een fusie nog tegenhouden. [MDN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties