Fluminense zet zijn coach op straat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Fluminense zet zijn coach op straat
Foto: © SC

Fluminense heeft vrijdag zijn coach Rene Simoes ontslagen. Het bestuur van de roemrijke vereniging uit Rio de Janeiro is van mening dat de club onder Simoes geen hoge ogen zal gooien. Carlos Alberto Parreira wordt genoemd als opvolger.

Onder leiding van Rene Simoes kon Fluminense amper de degradatie vermijden. "Rene heeft vorig seizoen zeker goed werk verricht, maar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakt het team geen goede indruk en we menen dan ook dat een nieuwe trainer aanstellen noodzakelijk is geworden", aldus directeur Alexandre Faria op de website van de club.

Simoes (56) werd coach van Fluminense op tien speeldagen van het einde. Op dat moment stond de club nog op een degradatieplaats. Uiteindelijk kon de club nog als veertiende eindigen op twintig clubs in de Braziliaanse Serie A. Er is natuurlijk ook nog het staatskampioenschap van Rio de Janeiro en daar presteert het team onder Simoes veel minder.

Simoes werd bij het grote publiek bekend als bondscoach van Jamaica op het WK 1998 in Frankrijk. Hij was later ook nog bondstrainer van Trinidad&Tobago en de U23 van Iran.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties