Dender en Roeselare doen goede zaak, GB rukt verder op

Dender en Roeselare doen goede zaak, GB rukt verder op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dender en Roeselare hebben zaterdagavond een goede zaak gedaan. Beide ploegen liepen uit op concurrenten Tubeke en Bergen. Germinal Beerschot zette zijn opmars verder.

Dender won thuis verdiend van Cercle Brugge. Normal Sylla maakte een dikke vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de enige goal van de avond.

Roeselare wist niet te winnen, maar kan met een 0-0 gelijkspel op het veld van Zulte Waregem best tevreden zijn, ook al lieten de bezoekers een aantal bijzonder goede mogelijkheden onbenut.

Roeselare en Dender profiteren zo van de nederlagen van Bergen en Tubeke. Bergen hield lang stand op het veld van Germinal Beerschot, maar moest zich in het slotkwartier toch gewonnen geven. Daniel Cruz en Paul Kpaka zorgden voor een nieuw Kiels feestje. Germinal Beerschot wipt over Cercle Brugge en komt in de linkerkolom terecht.

Tubeke beleefde een nieuwe dramatische avond. De jongens van Albert Cartier leken tegen een zwak Westerlo af te stevenen op een verdiende 1-0 zege. Gezien de kansen had Tubeke meer verdiend dan die éne goal van Alan Haydock. Die missers kwamen de thuisploeg duur te staan, want in de absolute slotfase scoorde Westerlo nog twee keer. Ruiz bezorgde met twee doelpunten zijn team een onverdiende zege.

Moeskroen speelde thuis tegen KV Kortrijk mogelijk zijn laatste wedstrijd in eerste klasse. De club moet immers voor dinsdag twee miljoen euro vinden, anders kan ze het seizoen niet uitdoen. Moeskroen won onverdiend met 1-0, na een strafschoptreffer van El Araichi.

Lokeren - Charleroi ten slotte werd -weinig verrassend- 0-0.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties