Interview Kpaka: "Met boosheid kan je niet voetballen"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Kpaka: "Met boosheid kan je niet voetballen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paul Kpaka maakte zaterdag tegen Bergen zijn eerste doelpunt sinds 15 december 2007. De aanvaller uit Sierra Leone kan het zich zelf niet meer herinneren. Een goede reden om een grote glimlach op zijn gezicht te toveren.

De voormalige topschutter maakt bij Germinal Beerschot immers niet zijn leukste seizoen uit zijn carrière mee. De 27-jarige Kpaka ruilde afgelopen zomer Roeselare voor Antwerpen, maar op zijn geliefde Kiel kreeg hij amper speelminuten toebedeeld, hij kampte met blessures en werd onder Harm Van Veldhoven niet op zijn beste positie uitgespeeld. Op de koop toe probeerde Germinal Beerschot hem tijdens de winterstop van de hand te doen. Tot grote frustratie van Kpaka zelf die een transfer weigerde.

Onder Aimé Anthuenis lijkt de situatie na Nieuwjaar te verbeteren. “Ik krijg een kans en voel het vertrouwen van Aimé en de trainersstaf”, aldus Kpaka. “Daar ben ik hen heel dankbaar voor. Dit is een beloning voor wekenlang hard werken op training. Ik heb getoond wat ik waard ben. De trainer kan op mij rekenen.”

Slachtoffer van de tactiek

In de heenronde liep het even anders. “Ik werd op de flanken en achter de spits uitgespeeld. Een tactische keuze, maar het was niet mijn ding. Ik ben een echte spits. Dat heb ik vandaag laten zien. Bovendien moet je eerst spelen om kansen te krijgen. En pas als je kansen krijgt, kan je doelpunten maken. Als je telkens maar 10 of 15 minuten mag spelen, kan je niets forceren.”

Tegen Bergen begon Kpaka al na 20 minuten opwarmen. Na een uur mocht hij invallen. De speler bedankte met een doelpunt. “En een mooi doelpunt”, weet de aanvaller. “Eentje uit de oude doos van Kpaka. Ik doe een goede loopactie en krijg een perfecte steekbal van Haroun. Dan was het een kwestie van rustig blijven. Ik had dit echt nodig. I’m delighted. Dit is een sportieve revanche. Ik was kwaad op verschillende mensen, maar op het veld speelt dat niet meer mee. Met boosheid kan je niet goed spelen.”

Geliefd

Zijn goede invalbeurt smaakt naar meer, maar Kpaka blijft rustig. “Je wil altijd meer, maar ik blijf realistisch. Ik laat mezelf niet meer gek maken. Mentaal voel ik me goed.” Kpaka wil altijd bij Germinal Beerschot blijven spelen. De liefde bij de fans en de ploegmaats is wederzijds. “Ik ben heel blij voor Paul dat hij gescoord heeft”, reageert Cruz. “Hij komt van heel ver terug en heeft een moeilijke periode achter de rug.” Ook Dosunmu toonde zich tevreden met de goede prestatie van zijn ploegmaat. “Op training kon je het al zien. Hij trapte ze makkelijk binnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties