Vandenbempt nuanceert heisa omtrent nieuwe Genktrainer

Philippe Crols
| 8 reacties
Vandenbempt nuanceert heisa omtrent nieuwe Genktrainer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk is volop op zoek naar een nieuwe trainer en die zoektocht zorgde al voor heel wat controverse. Sporzajournalist Peter Vandenbempt nuanceert de feiten.

Racing Genk had eerder al een gesprek met Hein Vanhaezebrouck (KV Kortrijk) en Glen De Boeck (Cercle Brugge). De werkgevers van beide heren konden daar niet echt mee lachen.

"Joseph Allijns, de voorzitter van Kortrijk, spreekt zelfs van competitievervalsing en gebrek aan ethiek. Ik vind dat we daar toch enkele opmerkingen over mogen maken", aldus Peter Vandenbempt op Sporza.

"De clubs zetten zelf de deur al open vanaf het moment dat ze hun trainer een contract laten tekenen waar een opstapclausule in opgenomen is. Bovendien kunnen Kortrijk en Cercle ook boos zijn op hun trainers, want zij kunnen een gesprek ook weigeren", weet de radioverslaggever.

Volgens Vandenbempt is het ook niet onlogisch dat De Boeck (foto) en Vanhaezebrouck niet weigerachtig staan tegenover een verhuis naar Genk. "Het zijn beloftevolle trainers die voor aanvallend voetbal staan en als ze de kans krijgen om naar een club als Genk te gaan, vind ik het logisch dat ze die proberen te grijpen."

Vandenbempt meent dat er van competitievervalsing dan ook geen sprake is. "Het zou een grove belediging zijn naar De Boeck of Vanhaezebrouck toe als je denkt dat zij de belangen van hun team niet meer zouden verdedigen. In het verleden is zoiets ook al gebeurd. Denk maar aan Aimé Anthuenis. Die werd kampioen met Genk toen al enkele maanden duidelijk was dat hij naar Anderlecht zou gaan."

"Ik stel mij wel de vraag of Genk nog wil wachten tot na de competitie om een nieuwe coach aan te stellen, want er staat nog veel op het spel. En als er tijdens de competitie een trainer wordt weggehaald, dan is het weer iets anders natuurlijk", besluit Vandenbempt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties