Het voetbalweekend in cijfers: 6, 58 en 535

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Het voetbalweekend in cijfers: 6, 58 en 535
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht staat na de nederlaag van Standard weer twee punten voor. Wesley Sonck maakte vrijdag tegen Kortrijk zijn twaalfde treffer van het seizoen. Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zetten de andere cijfers voor u op een rijtje.

0 - In 10 competitiewedstrijden op Anderlecht wist Germinal Beerschot nog nooit te winnen. De Antwerpse club pakte alleen in zijn eerste seizoen een puntje mee uit het Astridpark. De negen andere duels gingen allemaal verloren.

1 - Alan Haydock vond vorige week de weg naar de netten voor Tubeke. Het is de enige treffer in de laatste zes wedstrijden. Yassin Karaca deed er op Genk alles aan om er geen tweede aan toe te voegen.

3 - Bart Goor speelde voor de derde keer als tegenstander van Anderlecht in het Astridpark. Eerder verdedigde hij er ook al de kleuren van Verbroedering Geel en Racing Genk.

6 - Dat is het aantal kleuren voetbalschoenen tijdens Charleroi - Standard: zwart, wit, rood, blauw, groen en goud. De gouden hingen aan de voet van Abderlmajid Oulmers. Dat hebben Standard en Espinoza ondervonden.

8 - Tubeke ging op het veld van Racing Genk voor de achtste keer op rij onderuit. De promovendus boekt 0 op 24.

9 - Bergen is de rode lantaarn in eerste klasse en neemt dat letterlijk. Ivici Dzidic pakte tegen Lokeren de negende rode kaart bij L’Albert.

10 - Georges Leekens kan een organisatie neerzetten. Dat bewees hij dit weekend opnieuw. Lokeren hield voor de tiende keer dit seizoen de nul.

12 - Bergen wist al 12 wedstrijden niet meer te winnen. Geen enkele ploeg doet slechter in eerste klasse. Voor de winterstop bleef Germinal Beerschot tien wedstrijden zonder overwinning.

17 - Het schamele aantal speelminuten dat Stijn De Smet zaterdag tegen Moeskroen kreeg toebedeeld. Is het verhaal van Smetjen bij Cercle uitverteld?

40 - Dat is de capaciteit van de ‘blindentribune’ van Anderlecht, 20 plaatsen voor de blinden en 20 voor hun begeleiders. Zaterdag moesten er voor de officiële opening al aanvragen geweigerd worden.

58 - Standard wachtte lang om te voetballen. De eerste hoekschop voor de Rouches kwam er dan ook pas na 58 minuten.

73 - De som van de leeftijden van ouderdomsdekens Nico Van Kerckhoven en Eric Deflandre. Zij stonden in Westerlo - Dender tegenover elkaar.

372 - Charleroi pakt 9 op 15 en sluipt zo weg van de degradatiezorgen. Mede dankzij de sterke Franse doelman Bertrand Laquait. Hij is al 372 minuten ongeslagen. Collega-doelman Jurgen Sierens van Roeselare houdt al 311 minuten zijn netten proper.

535 - Bassalia Sakanoko stond dit seizoen al 535 minuten in de spits bij Moeskroen, maar vond nog geen enkele keer de weg naar doel. Schrijnende cijfers voor een aanvaller.

903 - Zoveel supporters van Germinal Beerschot waren er mee op Anderlecht. Zij maakten meer lawaai dan de ruim 23.000 thuisfans.

20.701 - Het Stade du Pays in Charleroi liep bijna volledig vol voor de clash tegen Standard. Voetbal herleeft in Charleroi. Een club met zo'n achterban hoort niet thuis in tweede klasse. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties