KNVB-voorzitter wil Bene-liga onderzoeken

Jimmy Wouters
| 39 reacties
KNVB-voorzitter wil Bene-liga onderzoeken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het idee van een Belgisch-Nederlandse competitie leek verdwenen te zijn, totdat UEFA-voorzitter Michel Platini het een tweetal weken terug van onder het stof haalde. KNVB-voorzitter Van Praag wil nu de mogelijkheden van een Bene-liga onderzoeken.

De voorzitter van de Nederlandse voetbalbond wil nu dat er een onderzoek komt naar het samenvoegen van de Nederlandse en Belgische voetbalcompetities. 

"Dat idee is altijd op basis van emoties afgeketst en weggehoond. Er is nooit echt gekeken naar de mogelijkheden die samenvoeging biedt", aldus Van Praag op BNR nieuwsradio. "Er is altijd geroepen dat supporters daar niet op zitten te wachten, maar dat weten we niet. Het is hen namelijk nooit gevraagd.” 

Van Praag was als Ajax-preses al voorstander van een Bene-liga, maar een concreet onderzoek kwam er nooit.

Er wordt vaak geopperd dat een samensmelting tussen de Belgische en Nederlandse competitie zal leiden tot meer TV-gelden. "Ik wil wel eens weten of er inderdaad meer geld uit de markt kan worden gehaald, en om welk bedrag het dan daadwerkelijk gaat'', zei Van Praag. "Pas als we alle zaken op een rij gezet hebben, kunnen we een fatsoenlijke beslissing nemen of het goed zou zijn of niet." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties