Ristovic houdt Antwerp recht

Steurbaut Kersten
| 19 reacties
Ristovic houdt Antwerp recht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Antwerp en FC Luik hebben na een scoreloze confrontatie de punten gedeeld. Geen van beide ploegen schiet in de strijd om de eindrondetickets weinig op met het extra puntje.

De bezoekers begonnen het scherpst aan de wedstrijd en zetten Antwerp meteen onder druk. Pedrag Ristovic behoedde de thuisploeg twee keer voor een vroege achterstand. Ben Van den Brandt probeerde het vanuit een scherpe hoek, maar zijn poging werd door de Serviër in hoekschop getikt en met een schitterende reflex tikte die een rake kopbal van Jean-Sebastien Legros over doel.

Antwerp legde veel minder agressiviteit in zijn spel, maar herstelde stilletjes aan het evenwicht. De Great Old speelde echter te slordig om de Luikenaars in verlegenheid te brengen. Toch was Antwerp een paar keer gevaarlijk. Ray Fränkel knikte het leer na een vrije trap van Slobodan Slovic over de kooi van Ludovic Govoni. Een kopkans van Emmanuel Kenmongé belandde op het dak van het doel.

Na de rust kwam Antwerp met veel meer inzet en bezieling uit de kleedkamers. Luik ving de jongens van Ratko Svilar echter goed op en het was lang wachten voor de rood-witten hun veldoverwicht omzetten in doelrijpe kansen. De eerste was voor Couilbaly, maar de Franse aanvaller liet zich in de zestienmeter onnodig vallen. Scheidsrechter Yves Muyle legde het leer terecht niet op de stip. Een voorzet-schot van Slobodan Slovic werd bijna in eigen doel getikt, maar hobbelde nipt naast.

Luik kwam er na de rust amper nog uit en haalde achterin nog een paar keer opgelucht adem. De ingevallen Jerôme Regnier werkte het leer voor de aanstormende Sebastien Setti in hoekschop. Een schot van Fränkel vloog naast. Antwerp noch Luik schieten veel op met het gelijkspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties