Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 1 reacties
Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

Oosterzonen kon afgelopen weekend kampioen worden en deed dat ook. De promovendus had wel een uitschuiver van Zwarte Leeuw nodig om zich de titel toe te eigenen.

Oosterzonen profiteert van misstap Zwarte Leeuw

Het was al een tijdje geleden dat Zwarte Leeuw en Oosterzonen nog eens punten verloren. Afgelopen weekend gebeurde het wel. Oosterzonen won op bezoek bij middemotor 's Gravenwezel. Bijgevolg was het wachten op het resultaat van Wijnegem - Zwarte Leeuw. Dat viel mee, want daar werd er slechts gelijkgespeeld. Resultaat: Oosterzonen voor de derde maal opeenvolgend kampioen.

Wijnegem behoudt zijn derde plaats ondanks het puntenverlies. Een aantal concurrenten morste namelijk met de punten. De Kempen liet zich niet verrassen op bezoek bij het reeds veroordeelde Kontich, maar Houtvenne kon bijvoorbeeld thuis niet winnen van degradatiekandidaat Edgem.

Katelijne pakte op eigen terrein wel de zege tegen Herentals en Nieuwmoer had aan een goal voldoende om te zegevieren bij Ternesse. Katelijne is nu vierde, Nieuwmoer vijfde.

Verlies Wuustwezel

Wuustwezel heeft onderaan de klassering nog eens verloren. Dat gebeurde op bezoek bij Arendonk. Toch lijkt Wuustwezel min of meer gered. Dat kan niet worden gezegd van Branddonk. Die club blijft voorlaatste na het gelijkspel in eigen huis tegen Vlimmeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties