Zelzate moet de duimen leggen voor Lembeke.

Hendrik De Vriesere
Zelzate moet de duimen leggen voor Lembeke.
Foto: © SC

De kanaaljongens konden geen vuist maken tegen een sterk Lembeke die een opmars maken in de klassering. De bezoekers waren gretig aan deze wedstrijd begonnen, en konden zou de drie punten meenemen naar hun thuisfront.


KVV-Lembeke 1-2
 
Met overwinningen tegen Destelbergen, Ursel en een gelijkspel tegen Drongen was Lembeke aan een inhaalbeweging op Beervelde om de degradatie te ontlopen, erg goed bezig. Met een overwinning op KVV en verlies van Beervelde konden ze haasje over springen in de rangschikking. Dit maar om te zeggen dat we een gemotiveerde ploeg aan de aftrap zouden krijgen.
KVV: Zonder, Christophe Ost, Gaetan Copermans en Sam Soens, wegens kwetsuren en Dimitri De Buyck, schorsing.
Gedurende de eerste helft was er weinig te beleven met veel beweging op het middenveld, gepaard gaande met langs beide zijden veel balverlies. Lembeke toonde in de duels meer elan, KVV compenseerde dat met een betere techniek. Kans was er voor Lembeke , nadat Thijs Wintein de bal over hem gespeeld kreeg, Tom de Neve kon de bal van de lijn wegwerken. Het enige doelpunt voor de rust kwam er nadat de KVV verdediging volledig was uitgespeeld en Ismail Djadi(40’) maar had in te leggen.
De tweede helft kon de geestdrift niet doen oplaaien, een schot op de paal was één van de weinige KVV- acties en het was Lembeke die een tweede maal tot scoren kwam nadat een flagrant handspel in het middenveld onbestraft bleef en Joeri Rysselaere(60’) daar handig gebruik kon van maken.
Trainer, Marc Van Hecke verving zowel: Tom De Neve, Geert De Poorter en Kevin Druwé door Noam Dierickx, Pieter Hautekeete en Stef Beauprez. Naar het einde toe van de wedstrijd kon Pieter een forse kopbal afleveren maar keeper Thomas Dolleslagers, verhinderde op een puike manier de aansluitingstreffer. Juist voor affluiten redde Stef de eer na een voorzet van Timmy Haeghens.
 
Besluit: Een wedstrijd die de verwachtingen niet kon waarmaken en lijkt het alsof KVV aan seizoen moeheid lijdt. Hopelijk kunnen de batterijen opgeladen worden tegen zaterdag om Waarschoot, de huidige leider in de rangschikking en mogelijk kampioen bij puntengewin het vuur aan de schenen te leggen om een al bij al succesvol seizoen toch in schoonheid te eindigen en om er daarna in de eindronde volop tegenaan te gaan.
KVV speelde met: Thijs Wintein-Geert De Poorte(60’Pieter Hautekeete)-Niko De Letter-Tom De Deneve(60’Noam Dierikx)-Stephen Cox-Ennio Bogaert-Kristof Janssens-Kevin Druwé(60’Stef Beauprze)-Jonas Parmentier-Timmy Haeghens-Sven Saey.
 
Konden niet aantreden tegen Lembeke:
- Christophe Ost: Geopereerd aan de knie
- Gaetan Copermans: Eveneens knie, moet onder de scanner.
- Sam Soens: Voetblessure
- Dimitri De Buck: Straf rode kaart tegen Ursel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties