Maradona weet niet wat te zeggen na 6-1-oplawaai

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Maradona weet niet wat te zeggen na 6-1-oplawaai
Foto: © SC

Diego Armando Maradona (foto), de bondscoach van Argentinië, wist na de 6-1-vernedering in Bolivia niet wat te zeggen op de persconferentie. 'Pluisje' wil niet te veel waarde hechten aan de zwaarste nederlaag in zestig jaar voor de Argentijnen.

"Elk doelpunt deed pijn. Ik leefde echt mee met het Argentijnse publiek. Dit had echt niemand durven voorspellen. Bolivia was gewoon op alle fronten beter", zei Diego Armando Maradona na afloop van de wedstrijd. De voormalige aanvaller weet de nederlaag voor een groot deel aan het feit dat zijn team het niet gewoon is om op 3.600 meter hoogte te spelen. De wedstrijd werd afgewerkt in La Paz.

"Er is voor het overige niet veel te zeggen. Ze hebben ons verslagen en nu moeten we helemaal van voorafaan beginnen. Bolivia speelde een geweldige wedstrijd en bijna iedere aanval van hen was ook raak. Iedere speler van Bolivia speelde de wedstrijd van zijn leven, van de doelman tot de laatste invaller", ging Maradona verder met lofbetuigingen voor de tegenstander.

De laatste keer dat Argentinië zes treffers moest slikken, was in 1958 op het WK in Zweden. Toen was het voormalige Tsjechoslovakije met 6-1 te sterk. Argentinië verloor ook nog twee keer met 5-0. De laaste keer was zestien jaar geleden in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Colombia.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties