CL-rechten geraken niet verkocht in Nederland

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
CL-rechten geraken niet verkocht in Nederland
Foto: © SC

De verkoop van de Nederlandse televisierechten voor de Champions League verloopt bijzonder moeizaam. De eerste biedingen van de Nederlandse zenders waren te laag voor de UEFA. Ook voor België lijken de onderhandelingen bijzonder moeilijk te worden.

Dit seizoen worden in heel Europa de televisierechten voor de Champions League heronderhandeld. De huidige contracten lopen in juni immers af. De onderhandelingen in Nederland verlopen echter bijzonder moeizaam.

Momenteel zijn de Nederlandse rechten in handen van de NOS. De openbare omroep deed opnieuw een bod, net als concurrenten RTL en SBS. Geen van de biedingen werd echter aanvaard. De UEFA vindt ze te laag en schrijft daarom een tweede ronde uit. Het is nog maar de vraag of de zenders hun bod zullen verhogen. Gebeurt dat niet, dan worden de rechten mogelijk gewoon niet toegewezen.

In België kondigen zich even moeilijke onderhandelingen aan. Huidig rechtenhouder 2BE haalt magere kijkcijfers met de Champions League, vooral door de afwezigheid van Belgische teams. De VRT heeft dan weer net zware onderhandelingen voor de rechten van het Belgische competitievoetbal achter de rug. De kans lijkt dus klein dat beide mediagroepen diep in de buidel zullen tasten. Momenteel loopt de eerste biedingronde nog, die loopt normaal gezien eind april af. Het is uitkijken of één van de aanbiedingen de UEFA kan overtuigen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties