Analyse Vier clubs strijden voor plaats vier

Tonnelier Caroline
| 1 reacties
Vier clubs strijden voor plaats vier
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de invulling van de eerste drie plaatsen al weken lijkt vast te liggen, blijft de strijd om het laatste ticket voor de Champions League uiterst spannend. Na nieuw verlies van Villarreal is het nu terug Valencia dat de pole positie opeist.

Koploper Barcelona maakte er een rustige avond van tegen Recreativo.  Een vroeg doelpunt van Iniesta en wat steun uit scheidsrechterlijke hoek volstonden voor een zorgeloze avond en een 2-0 zege.  De prestatie van de azulgranas was echter heel wat minder dan we intussen gewoon zijn, maar met drie extra punten blijft Barça vlot op koers voor de titel.   

De enige ploeg die nog een stok in Catalaanse wielen kan steken blijft Real Madrid.  De Koninklijke leverde tegen Valladolid een gelijkaardige prestatie als zijn aartsrivaal. Twee doelpunten en wat arbitrale medewerking volstonden ook in Bernabeu voor een 2-0 zege. De Koninklijke blijft de druk op Barcelona dus hoog houden.  

Sevilla staat met een veilige voorsprong derde en kon zich dus wel eens puntenverlies permitteren.  Verrassend genoeg gebeurde dat voor eigen publiek tegen degradatiekandidaat Getafe.  Met een late treffer van Gavilán pakten de bezoekers een gevleide zege tegen een duidelijk sterker maar weinig efficiënt Sevilla.  De Madrilenen pakken zo drie gouden punten in de degradatiestrijd.

Villarreal heeft een zwarte week achter de rug. Na een nederlaag tegen Almería, de blessure van Cazorla en het gelijkspel thuis tegen Arsenal volgden tegen Málaga een nieuwe nederlaag (0-2) en een blessure voor Senna.  El Submarino Amarillo speelt zo zijn vierde plaats kwijt, terwijl Málaga zich dankzij een sterke prestatie mee in de strijd om het laatste ticket voor de Champions League mengt.

 

Valencia profiteerde opnieuw optimaal van het puntenverlies van zijn rivaal.  In een wedstrijd die in het teken stond van de terugkeer van David Villa naar zijn oude club haalde de ploeg van Emery het met 2-3 na een ultieme treffer van Mata.  Een zwaar verdict voor Sporting Gijón, dat zeker meer had verdiend en na deze nederlaag terugzakt naar de zeventiende stek.  

 

In El Riazor stonden met Deportivo en Atlético twee concurrenten voor Europees voetbal tegenover elkaar.  Het waren de Madrilenen die een verdiende zege boekten. In de slotfase kwam Depor wel nog opzetten, maar verder dan een aansluitingstreffer kwamen de Galiciërs niet.  De ploeg van Lotina verliest zo wat terrein in de Europese strijd, terwijl Atlético zesde blijft en nog steeds kan dromen van een nieuwe deelname aan het kampioenenbal.  

 

Voor Racing Santander lijkt er dit seizoen niets meer in te zitten dan een grijs seizoen in de middenmoot. In een spannende en spectaculaire wedstrijd moesten de Cantabriërs het onderspit delven tegen Real Betis.  Emaná was met twee treffers (één op penalty) bepalend in de 2-3 overwinning van zijn team.  Bij het debuut van de nieuwe coach kon de ploeg uit Sevilla dus na twee maanden eindelijk nog eens winnen en zo drie belangrijke punten pakken met het oog op de redding.  Ook Racing is met zes punten voorsprong op de achttiende stek nog niet echt veilig.  

 

Het burenduel tussen Osasuna en Athletic was met het oog op het behoud een echte zespuntenwedstrijd.  Het was de thuisploeg uit Pamplona die het verdiend haalde met 2-1 en zo een goede zaak deed.  Osasuna klimt naar de elfde stek, al is de voorsprong op plaats achttien slechts vijf punten.  

 

Met Mallorca en Almería stonden twee andere degradatiekandidaten rechtstreeks tegenover elkaar.  Het was de ploeg uit de Balearen die een verdiende zege pakte en zo verderbouwt aan een goede reeks die richting het behoud lijkt te leiden.  De ploeg van Manzano springt over Almería naar een gedeelde elfde stek. 

In Soria stond een andere zespuntenmatch op het programma.  Thuisploeg Numancia bakte er tegen  concurrent Espanyol weinig van en een bezoekende zege was dan ook meer dan verdiend geweest.  Het gebrek aan efficiëntie en enkele foute beslissingen van het scheidsrechterstrio (waaronder een onterecht afgekeurd doelpunt) zorgden echter voor een scoreloos gelijkspel.  Daarmee blijven beide teams ver verwijderd van een mogelijke redding.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties