Vleminckx: "6-0? Dat leeft niet in de groep"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vleminckx: "6-0? Dat leeft niet in de groep"
Foto: © SC

Bjorn Vleminckx maakte in het Jan Breydelstadion een levensbelangrijk doelpunt op verplaatsing. Vanavond wil de 23-jarige aanvaller die treffer voor eigen volk helemaal verzilveren.

Bjorn, hoe leven jullie naar de wedstrijd toe?

“Iedereen is redelijk rustig. Ons seizoen is al geslaagd. We zitten in de halve finale van de Beker van België en hebben 40 punten in de competitie. Voor ons moet er niets, dat is een groot voordeel.”

Geef toe. Mechelen is al maanden bezig met de beker. Als de Heyzel zo dichtbij is, wil je er toch naartoe.

“We willen er uiteraard heel graag bijzijn en zullen er alles aan doen om er ook te geraken. Maar als je de verwachtingen niet te hoog legt, kan je achteraf niet te zwaar ontgoocheld zijn als je eruit ligt.”

Je sprak na de wedstrijd van zaterdag over een mentaal voordeel. En dat na een nederlaag tegen de tegenstander van vandaag. Verklaar.

 “Cercle heeft het voordeel dat ze gewonnen hebben, maar wij zijn nu dubbel gemotiveerd zijn om revanche te nemen en ons te plaatsen. Overal staat er geschreven dat het 6-0 is voor Cercle. Wij willen nu bewijzen dat het ook anders kan. Die reeks nederlagen leeft niet in de groep. Als we iedere keer zouden weggespeeld zijn, ging ik akkoord. Maar we hebben tegen Cercle altijd goed voetbal gespeeld. Zaterdag trappen zij één bal tussen de palen en hij zit erin.”

Hoe gaan jullie het verlies van Persoons, de draaischijf op het middenveld, opvangen?

“Koen is een heel belangrijke persoon, maar we hebben een grote groep die zijn afwezigheid kan opvangen. Onze ploeg valt of staat niet met één speler. Dat hebben we in het verleden al bewezen. Op Bergen hebben we ook zonder Koen gespeeld en daar pakten we de drie punten. Het is jammer dat hij er niet bij is, maar we zullen zeker niet slechter spelen. Bovendien kunnen we met Rossini en Iddi enkele spelers recupereren."

Zou een bekerfinale met winst een mooi afscheidscadeau zijn voor KV Mechelen?

“Ik ben nog zeker niet weg. Mijn naam wordt overal genoemd. Ik lig echter nog twee jaar onder contract. Bekerwinst zou een mooie afsluiter zijn van het seizoen, maar niet van KV Mechelen.” (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties