Interview Suliman: "De Bilde werd sociaal werker"

Philippe Crols
| 0 reacties
Suliman: "De Bilde werd sociaal werker"
Foto: © SC

Wie de EEN-reeks ‘Homeless World Cup’ volgt, heeft ongetwijfeld Suliman Akajjou al opgemerkt. De straathoekwerker was tijdens de voorbereiding op de wereldbeker de rechterhand van coach Gilles De Bilde en heeft inmiddels de fakkel overgenomen.

Gilles De Bilde blijft nog wel verbonden aan het project, maar is dus niet langer coach van de ploeg die vorig jaar aanwezig was op de wereldbeker in Australië. Zijn assisent Suliman Akajjou (op de foto rechts naast zijn assistent Nordin) nam de rol van de Brusselaar over en probeert nu samen met hulpcoach Nordine zijn spelers klaar te stomen voor de WK-eindronde in Milaan.

 

Als de Antwerpse ploeg in september aanwezig wil zijn in Italië, moet het wel eerst de Belgian Homeless Cup winnen. Suliman gaat straks hoe dan ook mee naar Milaan. “Ook als Antwerpen niet wint”, vertelde hij. “In dat geval ga ik toch mee als een soort begeleider om ondersteuning te bieden.” Bovendien wil de straathoekwerker ook alle ex-spelers meenemen naar de wereldbeker. “Je mag als speler maar een keer deelnemen aan de World Cup. Aangezien we niemand willen laten vallen, gaan we wel proberen om de jongens die vorig jaar meespeelden, mee te pakken naar Milaan. Zij moeten dan zorgen voor het materiaal of iets dergelijks. Hoe meer mensen we kunnen meekrijgen, hoe beter, want we hebben vorig jaar gezien dat zo’n World Cup voor iedereen een fantastische ervaring is.”

 

Een van de spelers die ons land vertegenwoordigde in Australië, is Nordine. Hij is nu de assistent van Suliman. “Die jongen verdient dat. Die heeft een hele grote passie voor het voetbal en kent ook veel van het spelletje. Bovendien kent hij de groep ook.” Op de Bosuil waren er in totaal tien ploegen aanwezig. Voor Suliman is dat fantastisch. “Ik ben een van de mensen die een aantal jaar geleden met het idee op de proppen kwam om een voetbalploeg voor daklozen op te richten. Als je ziet hoeveel mensen hier vandaag zijn, is dat geweldig.”

 

De nieuwe bondscoach heeft trouwens ook veel lof voor zijn voorganger en uithangbord van het project, Gilles De Bilde. “Het klikte meteen met hem. Veel mensen vertelden me in het begin dat hij een dikke nek zou hebben, maar daar heb ik niets van gemerkt. Ik heb nooit problemen gehad met Gilles. Hij paste zich ook vrij snel aan en besefte dat winnen niet het belangrijkste was, maar wel dat wij die jongens terug op het rechte pad moesten helpen. Gilles heeft ook heel veel voor de jongens gedaan. Zo zorgde hij bijvoorbeeld voor sponsors. Na verloop van tijd was Gilles De Bilde voor mij ook niet meer Gilles De Bilde, maar een collega-sociaal werker”, aldus Suliman.

 

Niet alleen naast, maar ook op het veld zijn er serieuze vorderingen gemaakt. Van de stuntelige voetballers die je momenteel aan het werk ziet tijdens de reeks ‘Homeless World Cup’, blijft niet veel meer over. De jongens uit de tv-reeks zijn weliswaar versterkt, maar toch hebben ze op voetbaltechnisch gebied duidelijk al heel wat opgestoken. Op het proeftornooi op de Bosuil moesten ze alleen Gent voor zich dulden. “Dat is voor ons wel leuk, want eigenlijk is het nu de eerste keer dat we echt winnen. Dat is voordien nog niet veel gebeurd”, besluit Suliman.

Lees ook de reportage van het tornooi

Lees ook het interview met Gilles De Bilde

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties