Michel Preud'homme zondag in Studio 1

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Michel Preud'homme zondag in Studio 1
Foto: © SC

Zondag in Studio 1 krijgt Peter Vandenbempt bezoek van Michel Preud'homme. Het wordt een drukke zondag voor de trainer van AA Gent, want eerder op de avond maakt hij de moeilijke verplaatsing naar Roeselare.

Studio 1 brengt een uitgebreid verslag van Roeselare - AA Gent en van de laatste wedstrijd van de 31ste speeldag, Cercle Brugge-Racing Genk. Beide wedstrijden worden geanalyseerd door Bob Peeters en Jan Wauters.

Michel Preud'homme werd vorig jaar onsterfelijk in Luik. Voor het eerst in 25 seizoenen speelde Standard nog eens kampioen. maar tot ieders verbazing vertrok Preud'homme na de titel in Luik. Hij koos voor een nieuw project bij AA Gent. Preud'homme werd er binnengehaald als de verlosser, maar de Buffalo's kenden een moeilijke eerste seizoenshelft en de spelerskern bleek niet zo geschikt als aanvankelijk gedacht. Gelukkig bracht de winterstop redding. Vijf nieuwe aankopen brachten de nodige stabiliteit in de ploeg en de goede resultaten volgden elkaar snel op. Met nog vier wedstrijden te gaan, staat AA Gent op de vierde plaats en heeft het een reële kans op een Europees ticket.

Zondagavond moet AA Gent op bezoek bij Roeselare. De West-Vlamingen presteren net als AA Gent veel beter sinds de winterstop. Roeselare stond rond Kerstmis nog op de laatste plaats, maar strijdt nu met Kortrijk en Dender voor het rechtstreekse behoud. Het verlies van vorige week tegen Dender is voor Roeselare mogelijk een extra stimulans om te winnen tegen AA Gent.

De laatste wedstrijd van de 31ste speeldag wordt afgetrapt om halfnegen. Cercle Brugge - Racing Genk is voor Cercle-coach Glen De Boeck de match van de revanche. De Boeck was in juli favoriet om coach van de Limburgers te worden, maar die kozen uiteindelijk voor Hein Vanhaezebrouck. Ook de uitschakeling in de halve finale van de Beker, tegen KV Mechelen, zorgde voor heel wat frustratie bij De Boeck. Een wedstrijd tegen een ploeg die de bekerfinale wél haalde, is de ideale manier om al die narigheid door te spoelen. Studio 1 brengt een uitgebreide samenvatting van beide zondagavondwedstrijden.

In Binneuh! stelt Leo Van der Elst zijn wekelijkse quizvraag en Jan Wauters is de Dokter Sokker van de week. Het radio-icoon is ontwaakt uit zijn Zuid-Afrikaanse winterslaap en stelt zondag zijn favoriete Rode Duivels op.

Studio 1, zondag 26 april om 23u10 op één.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties