Cijfers van het weekend: 1, 44 en 51

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Cijfers van het weekend: 1, 44 en 51
Foto: © SC

De eersteklassers wisten dit weekend 28 keer te scoren. Standard en Anderlecht rondden als enige ploegen de kaap van de 70 punten. Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be zetten voor u de andere cijfers op een rijtje.

1 – Ivan Leko maakte zijn eerste veldgoal van het seizoen. Net tegen zijn vrienden van Club Brugge. Thomas Chatelle volgde tegen Dender het voorbeeld van de Kroaat.

 

8 – De Buffalo’s zijn aan een bijzonder sterke terugronde bezig. Vooral op verplaatsing. De laatste nederlaag van AA Gent buitenshuis dateert al van 21 december tegen Standard. Daarna werd acht keer op rij niet verloren. Roeselare kon de reeks niet breken.

 

9 – Club Brugge sleept zich naar het einde van het seizoen. Op het Kiel leden de West-Vlamingen al hun negende nederlaag van het seizoen. Met nog een wedstrijd tegen Standard in het verschiet, dreigen dubbele cijfers.

 

12 – De organisatie van Lokeren houdt stand. Al voor de twaalfde keer dit seizoen wisten de Waaslanders de nul te houden. Opvallend: dat gebeurde vijf keer in de laatste zes wedstrijden.

 

13 – Het gaat van kwaad naar erger met Bergen. Les Dragons verloren al negen keer op rij en wisten dit weekend al voor de dertiende keer in het seizoen niet te scoren.

 

16 – Scoren, daar weten de volgende jongens alles van. De topschuttersstrijd wordt ongemeen spannend. Tom De Sutter, Jaime Ruiz en Dieumerci Mbokani maakten allen zestien treffers.

 

44 – Stijn Stijnen moest zich dit weekend twee keer gewonnen geven tegenover Ivan Leko. Club Brugge kreeg dit jaar al 44 doelpunten binnen. Slechts negen ploegen doen slechter. Blauw-zwart moet zich duidelijk bezinnen over zijn defensie.

 

51 – Jaime Ruiz maakte op Bergen het snelste doelpunt van het seizoen. Na 51 seconden was het al raak. Lang heeft de debuterende doelman Nkela zijn netten niet schoon kunnen houden.

 

71 – Er werd dit seizoen al 787 keer gescoord. Daarmee zitten wel ruim 71 doelpunten boven het aantal van vorig jaar. Toen vonden de spelers in de Belgische eerste klasse 716 keer de weg naar doel.

 

90 – Thomas Chatelle dirigeerde Anderlecht met drie assists en een doelpunt naar een ruime zege tegen Dender. De Brusselse middenvelder speelde voor het eerst dit seizoen een volledige wedstrijd.

 

474 – Davy Schollen hield tegen Dender al voor de vijfde wedstrijd op rij zijn netten proper. In totaal zit de paars-witte doelman aan 474 minuten.

 

782 – Terug van weggeweest: Bassalia Sakanoko. De aanvaller van Moeskroen zit ondertussen al aan 782 minuten zonder doelpunt. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties