Boi: 'Geen heimwee naar rechtsachter'

Nico Wieme
| 10 reacties
Boi: 'Geen heimwee naar rechtsachter'
Foto: © SC

Frederik Boi wordt door Glen De Boeck sinds de thuismatch tegen Tubeke op de rechterflank van het middenveld uitgespeeld. De Cerclespeler trekt daar meer dan behoorlijk zijn streng.

“Het klopt, ik heb mijn draai op het middenveld gevonden”, bekent Frederik Boi aan onze redactie. “Die positie ligt mij, zeker tegen het einde van de wedstrijd als er meer ruimte komt. Dan kan ik nog meer gebruikmaken van mijn loopvermogen.”

 

“Ik heb momenteel geen heimwee naar de rechtsbackpositie”, aldus de Bruggeling. “Voor Honour Gombami is het natuurlijk jammer dat ik nu op zijn plaats speel, maar de Zimbabwaan heeft dit seizoen moeilijk zijn draai gevonden door de mindere voorbereiding die hij doormaakte. Het is ook niet omdat ik nu op die positie speel, dat dit zo blijft. In het voetbal kan het allemaal snel veranderen.”

 

Tegen Racing Genk speelde Cercle een van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Toch is Boi van oordeel dat groen-zwart al heel wat goede prestaties neerzette. “We creëerden tegen Genk veel kansen, dan valt het goede spel meer op. We speelden dit seizoen al dikwijls op dat niveau, maar toen viel dat minder op omdat we punten verloren.” [MDN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties