Standard en Anderlecht zijn tegen Arsenal

De Nijs Michael
| 5 reacties
Standard en Anderlecht zijn tegen Arsenal

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond en morgen worden de heenwedstrijden in de halve finales van de Champions League afgewerkt. Zowel in Luik als in Brussel zal vooral de partij van morgen met argusogen gevolgd worden, ze bepaalt mogelijk het lot van de Belgische kampioen.

Barcelona - Chelsea is vanavond de eerste halve finale, morgen nemen Manchester United en Arsenal het op in een Engels onderonsje. Als de regerende Champions League-winnaar Arsenal uit het tornooi kan wippen, is de Belgische landskampioen zo goed als zeker van een ticket voor de Champions League van volgend seizoen en de daarbij horende vijftien miljoen euro.

België is het eerste land dat volgend seizoen geen rechtstreekse deelnemer aan het kampioenenbal heeft. Maar als de winnaar van deze Champions League zich via de eigen competitie ook rechtstreeks plaatst voor de groepsfase, gaat het vrijgekomen ticket naar de Belgische kampioen.

Dat wil dus zeggen dat alleen Arsenal de plannen van de Belgische landskampioen nog kan dwarsbomen. De Engelse topclub staat namelijk slechts vierde in de nationale competitie, terwijl enkel de eerste drie rechtstreeks naar het kampioenenbal mogen. De kans dat Chelsea de topdrie misloopt lijkt klein en Manchester United lijkt op weg naar de titel. In Spanje is leider Barcelona nu al zeker van een ticket voor de Champions League. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties