Lucescu Jr. nieuwe Roemeense bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lucescu Jr. nieuwe Roemeense bondscoach
Foto: © SC

Razvan Lucescu wordt de nieuwe bondscoach van Roemenië. De zoon van Shakhtar-coach Mircea Lucescu zal vandaag worden voorgesteld aan de pers. Hij volgt bij de Oost-Europeanen Victor Piturca op.

Razvan Lucescu is de coach van FC Brasov, de club waarvoor Alin Stoica (ex-Anderlecht, Club Brugge en AA Gent) momenteel speelt. Voor bondsvoorzitter Ionut Lupescu was hij de grootste kandidaat om Victor Piturca op te volgen.

"Naar mijn idee is Razvan Lupescu de beste kandidaat om de nieuwe bondscoach te worden", had Lupescu zijn voorkeur al duidelijk laten blijken, maar hij moest wel nog passeren langs het Uitvoerend Comité van de Roemeense voetbalbond. Razvan Lucescu krijgt alvast de taak om Roemenië te plaatsen voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Het WK van volgend jaar in Zuid-Afrika mag men al vergeten na een bijzonder zwakke start in de WK-voorronde.

Lucescu maakte zijn debuut in 2003 bij FC Brasov. Het jaar nadien mocht hij meteen naar de hoofdstad verhuizen om er Rapid Boekarest onder handen te nemen. In 2006 en 2007 veroverde hij met die club de Roemeense beker. Nadien keerde hij terug naar Brasov. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties