Waasland en Doornik naar eindronde in tweede

Philippe Crols
| 27 reacties
Waasland en Doornik naar eindronde in tweede

In de tweede klasse zit de reguliere competitie erop. Op de laatste speeldag verzekerden Doornik en Waasland zich van een ticket voor de eindronde.

Tienen begon in pole-position aan de laatste speeldag en maakte de verplaatsing naar Antwerp, een ploeg die sinds vorige week al zeker is van deelname aan de eindronde. De Great Old vervulde echter zijn sportieve plicht en won met het kleinste verschil. Tienen mist door deze nederlaag de nacompetitie.

Ook KV Oostende haalt de eindronde niet en dat is een grote verrassing. De kustploeg kreeg op de laatste speeldag een bezoek naar rode lantaarn Namen voorgeschoteld, maar bezweek onder de druk. Het werd 0-0. 

Van al die uitschuivers profiteerden Doornik en Waasland. Waasland troefde in eigen huis Beveren af met 2-1 terwijl Doornik aan een puntje in Luik genoeg had om naar de eindronde te mogen.

Kampioen Sint-Truiden en vicekampioen Lierse gingen op de laatste speeldag nog ten onder. STVV verloor bij Virton terwijl OHL de punten thuishield tegen Lierse.

Brussels sloot het seizoen af met een 2-2-gelijkspel tegen Ronse.

Onderaan won Olympic Charleroi thuis van KVSK United, maar de eindronde ontlopen, doet het daardoor niet. Eupen won namelijk met 1-2 van Hamme waardoor de ploeg uit Duitstalig België zeker is van het behoud. Hamme moet samen met Charleroi en Virton naar de eindronde.


Kampioen: Sint-Truiden
Eindronde voor promotie: Lierse, Antwerp, Doornik, Waasland
Eindronde voor behoud: Hamme, Virton, Olympic Charleroi
Degradtie: Namen en Deinze
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties