Geen Europees voetbal voor Westerlo

Dirk Pieters

Westerlo mag de vierde plaats nu definitief vergeten. Na de nederlaag van Club Brugge kon Westerlo een uitstekende zaak doen, maar het verloor bij Cercle Brugge met 2-1.

Westerlo begon heel sterk aan de wedstrijd en kreeg al meteen enkele goede kansen. Ruiz haalde enkele keren uit, maar liet de mogelijkheden liggen. Ook Odita kreeg de kans op de score te openen, maar ook hij faalde in de afwerking. Aan de overkant was het wel meteen prijs. De Smet schoot een voorzet van Gombani in doel. Cercle zat op die moment in een zetel en leek te gaan rusten met een 1-0 voorsprong, maar Ruiz maakte val voor de pauze zijn zestiende treffer van het seizoen; 1-1.

Ook na de rust was er weinig verschil tussen de twee ploegen. Ruiz bleef de gevaarlijkste man bij Westerlo, maar doelman Jo Coppens, de vervanger van de geblesseerde Verbiest, deed het uitstekend. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Odita de beste kans, maar opnieuw liet hij deze onbenut. Een zure misser want in de allerlaatste minuut kreeg Westerlo het deksel op de neus. Sergeant trapte een corner van Nyoni mooi binnen; 2-1.