MacDonald: "Met assist voor winning goal ben ik blij"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
MacDonald: "Met assist voor winning goal ben ik blij"
Foto: © SC

Vijf jaar geleden verliet hij Anderlecht, vanavond staat hij voor het eerst in het Astridpark tegenover paars- wit. Sherjill MacDonald wil met Roeselare stunten tegen zijn boezemvriend Mbark Boussoufa.

Over zijn periode bij Anderlecht wil MacDonald niet veel meer praten. “Als ik terugblik op die periode, had ik meer geduld moeten hebben. Aimé Anthuenis gaf me veel vertrouwen, maar van Broos mocht ik alleen enkele minuutjes invallen. Dan raak je als 17-jarige gedemotiveerd. Maar Anderlecht is voor mij een vorm van opvoeding geweest”, aldus de Nederlander in HNB.

 

MacDonald verdedigt volgend jaar de paars-witte kleuren van Germinal Beerschot, maar wil eerst Roeselare in de hoogste afdeling houden. “We zullen oorlog maken tegen Anderlecht. Van mij mogen ze kampioen worden, maar niet ten koste van Roeselare. Scoren? Dat moet niet. Met de assist voor de winning goal ben ik ook al blij, hoor.”

 

Bij paars-wit loopt MacDonald zijn boezemvriend Mbark Boussoufa tegen het lijf. De twee speelden samen bij de jeugd van Ajax. “Vroeger was hij echt een showmanneke. Nu is hij veel efficiënter. Bijna elke oorzet of elke trap is razend gevaarlijk. Ooit hoop ik nog eens met hem samen te spelen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties