Onyewu dankt Anderlecht-trainer voor carrière

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Onyewu dankt Anderlecht-trainer voor carrière
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Oguchi Onyewu (foto) speelt zaterdag op AA Gent wellicht zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem. Hij wil bij deze Ariël Jacobs, trainer van titelrivaal Anderlecht, bedanken voor zijn carrière.

Weinigen weten het misschien nog, maar Oguchi Onyewu kwam in alle anonimiteit binnenwaaien in onze hoogste voetbalklasse. Hij maakte zijn debuut op het hoogste niveau bij het bescheiden La Louvière waar hij zich in één seizoen ontpopte als rots in de branding. Dat was ook Standard Luik opgevallen die hem weghaalde. Bij de Rouches groeide hij uiteindelijk tot een van de beste verdedigers in ons land.

Trainer bij La Louvière was op dit ogenblik Ariël Jacobs. "Aan hem heb ik mijn carrière in België te danken. Hij heeft me bij Les Loups gelanceerd. In feite moet ik hem bedanken voor mijn transfer naar Standard. Ik stond niet meteen in de ploeg bij La Louvière. Hij had plots nood aan een rechtsachter. Later zette hij me dan centraal en ik was vertrokken. Ik zal hem dan ook altijd herinneren als de man die mij de kans heeft geboden door te breken. Hem bedanken zal ik zaterdag niet doen. Op cadeaus hoeft hij niet te rekenen", knipoogt de Amerikaanse international in HLN en LDH.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties