Desaeyere: "Lierse en Turnhout komen er wel uit"

Tom Drossaert
| 16 reacties
Desaeyere: "Lierse en Turnhout komen er wel uit"

Turnhout-trainer René Desaeyere relativeert de uitspraken van Maged Samy, die eerder zei dat een fusie tussen Lierse en Turnhout tot de mogelijkheden behoort. "Zo ver zal het niet komen."

 

Nu Lierse met zekerheid niet naar eerste klasse promoveert, komen beide clubs in dezelfde divisie uit. Omdat voorzitter Maged Samy belangen heeft in beide clubs, mogen ze normaal gezien niet samen in de reeks uitkomen. Na de wedstrijd van gisteren zei Samy dan ook dat een fusie of zelfs Turnhout dat terug naar derde klasse moet tot de mogelijkheden behoort.


 

Maar volgens Turnhout-trainer René Desaeyere zal het allemaal zo'n vaart niet lopen. “De samenwerking tussen Lierse en Turnhout van het voorbije jaar was perfect. Ik zie geen reden om ineens alle bruggen te gaan opblazen. De uitspraken van Samy waren misschien wat ongelukkig en emotioneel. Turnhout vat volgend seizoen zeker in tweede klasse aan.”


 

Desaeyere heeft ook geen zicht op wat een eventuele oplossing zou kunnen zijn om de twee clubs in dezelfde competitie te laten uitkomen. “Misschien moeten de Uefa-reglementen eens nagezien worden. Natuurlijk moet de Voetbalbond de reglementen respecteren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat er nog voor volgend seizoen een oplossing wordt gevonden en dat beide ploegen in tweede klasse uitkomen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties