Rotterdam wil stadion met 95.000 zitjes voor WK-finale

Anthony Van der Planken
| 29 reacties
Rotterdam wil stadion met 95.000 zitjes voor WK-finale
Foto: © SC

Feyenoord en Rotterdam lijken bereid heel ver te gaan om het WK 2018 naar de Benelux te halen. Er wordt in de Nederlandse stad al luidop gedroomd van een stadion met maar liefst 95.000 zitjes.

Feyenoord is volop bezig met de voorbereidingen op de bouw van een nieuw stadion. In de huidige plannen is er sprake van een complex met 80.000 zitjes, maar als het van Siemens-directeur én trouw Feyenoord-supporter Peter Van Gend afhangt, worden dat er 95.000.

"Met 95.000 plekjes ben je in één klap het grootste stadion van West-Europa", aldus Van Gend over zijn wilde plannen. "Op die manier trek je veel makkelijker sponsors en investeerders aan. Je betaalt 600 miljoen voor een stadion met 80.000 plaatsen. Voor een relatief laag bedrag van 50 miljoen extra ben je direct hét stadion van West-Europa."

Het stadion zou in ieder geval hét uithangbord van de Belgisch-Nederlandse campagne voor de organisatie van het WK 2018 kunnen worden. Als het WK ook effectief naar de Benelux komt, lijkt Rotterdam nu al de topkandidaat om de finale te organiseren, net als in 2000.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties