STVV op dezelfde dag in beker en competitie

Jimmy Wouters
| 5 reacties
STVV op dezelfde dag in beker en competitie
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

De KBVB maakte gisteren de loting van de Beker van België bekend. Uiteraard zorgt die weer voor de nodige problemen. Zo moet STVV in hetzelfde weekend voetballen voor zowel de competitie als voor de beker.

Volgens artikel 167 van het bondsreglement zijn de zestien eersteklassers rechtstreeks geplaatst voor de zestiende finales. Toch werd STVV ingeloot in de vierde ronde. Zo spelen de Kanaries op 16 augustus tegen Capellen, Berchem, Zwarte Leeuw, Temse of St-Gillis Waas. Indien de Limburgers deze ronde overleven wacht op 23 augustus mogelijk Racing Mechelen of Woluwe-Zaventem.

Opvallend hieraan is, is het feit dat STVV in het weekend van 16 augustus het in de competitie opneemt tegen Lokeren en dat het op 23 augustus thuis Roeselare ontvangt. 

Inmiddels heeft de Profliga al laten weten niet akkoord te zijn met de loting. Jean-Marie Philips komt in elk geval uit vakantie terug om de zaak op te lossen. 

"We moeten en kunnen snel handelen. Zaterdag vergadert het Uitvoerend Comité van de KBVB, die kan ingrijpen. In de namiddag kan op de algemene vergadering al een eventuele reglementswijziging doorgevoerd worden," aldus Ludwig Sneyers in HBvL

De volledige loting van de Beker van België vindt u hier. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties