Sokota: 'Ik wil topschutter worden'

Jimmy Wouters
| 26 reacties
Sokota: 'Ik wil topschutter worden'
Foto: © SC

Sporting Lokeren slaagde erin om Tomo Sokota los te weken bij Dinamo Zagreb. De 32-jarige aanvaller is alvast erg ambitieus. Hij wil niets minder dan topschutter worden.

"Ik wil topschutter worden", vertelde Sokota in HNB over zijn persoonlijke ambities. "Branko Strupar vertrouwde me toe dat topschutter worden in België mogelijk moet zijn."

Sokota werd tot tweemaal toe topschutter van Kroatië en dat leverde hem destijds een transfer op naar het grote Benfica. Ook bij de Portugese topclub was de Kroaat trefzeker. Zo scoorde hij er liefst 28 doelpunten in 76 wedstrijden. 

Na een mislukt jaar bij FC Porto keerde hij vervolgens terug naar Dinamo Zagreb, maar ondanks een doorlopend contract mocht hij de club transfervrij verlaten. 

"Ik kreeg aanbiedingen uit verschillende landen", zei Sokota in de Belgische krant. "Er was veel belangstelling van Portugese clubs, maar ik wou niet naar een kleinere club. Daarnaast kon ik ook naar Saoedi-Arabië, maar dat was zowel sportief als familiaal geen optie. Via Strupar ben ik dan in contact gekomen met Sporting Lokeren." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties