Genk onderuit tegen VVV Venlo

De Nijs Michael
| 14 reacties

Racing Genk bleef in deze oefencampagne lang onklopbaar, maar gisteren bleek het Nederlandse VVV toch te sterk voor de Limburgers. Het team uit Venlo haalde een 0-1-achterstand op en won uiteindelijk met 2-1.

De eerste dreiging in de partij kwam er via een afstandsschot van Tozser, maar na een tiental minuten luidde de alermbel aan de overkant. Een corner van VVV werd net over gekopt. Genk reageerde vrijwel onmiddellijk via Camus, maar de Fransman besloot te zwak. Na een kwartier claimde Genk een penalty na een fout op Camus, maar de scheidsrechter reageerde niet. Nog geen minuut later was het toch bijna 0-1, maar Gentenaar stopte de poging van Pudil. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er amper iets, waardoor er bij de rust een logische 0-0 op het bord stond.

In de tweede helft was de eerste grote mogelijkheid voor VVV, maar de club uit Venlo verzuimde de kans af te maken. Na een tiental minuten kregen de Nederlanders het deksel op de neus: Pudil kopte een goede voorzet van Bakx tegen de netten. De vreugde was echter van korte duur, want nog geen vijf minuten later verschalkte Calabro Verhulst met een schuin schot. Twintig minuten voor tijd scoorde Schaken de winning-goal. Hij rolde de hele Genkse verdediging op en bleef koelbloedig voor doel. Genk kon nauwelijks reageren, waardoor de partij eindigde op 2-1.

Opstelling VVV Venlo:  Gentenaar, Timisela, Verdellen, Kouwen van, Fleuren, Leemans, Schaken, Calabro, Honda, Ahahaoui, Aussar.

Opstelling KRC Genk: Verhulst, Cornelis, Carlos (c), Janssen Ruben (Belofte) (62' Toth), Anele (71' Durwael), Hubert (71' Matoukou), Tozser, Pudil (77' Daeseleire), Bakx (62' Demarteau), Huysegems (62' De Bryne) en Camus.