Essevee gaat winnen bij Valenciennes

Essevee gaat winnen bij Valenciennes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is klaar voor het nieuwe seizoen, dat heeft de fusieploeg gisteren nogmaals bewezen. De troepen van coach Franky Dury gingen met 1-2 winnen bij de Franse eersteklasser Valenciennes.

Essevee schoot goed uit de startblokken. Franck Berrier onderschepte een terugspeelbal, maar doelman Leca stopte de poging van de Fransman. Na een tiental minuten kon ook Valenciennes dreigen, Benkhalfallah schoot namens de rood-witten voorlangs. Zulte Waregem reageerde meteen via Stijn Meert, het schot van de Belg werd nog afgeblokt, maar Chris Makiese schoot de herneming binnen: 0-1.

Essevee ging meteen door en Kevin Roelandts was dicht bij de 0-2, maar zijn schot ketste af op de paal. Een minuut later had Bart Buysse de 0-2 aan de voet, maar hij stuitte op de plaatselijke goalie. Valenciennes dreigde voor de rust nog één keer, maar het schot van Sanchez werd gestopt door Sammy Bossut.

Na de pauze kreeg Kevin Goeman zijn kans. De doelman van Lens werkt een proefperiode af bij Essevee en hij maakte meteen indruk. Hij ranselde een kopbal van onder de lat en ook een schot van Danic kon hem niet verschalken. Zulte Waregem nam de partij vervolgens weer in handen en kwam op 0-2 via Teddy Chevalier

Berrier was zelfs dicht bij de 0-3, maar zijn poging werd uit de kruising gehaald door Leca. Twintig minuten voor tijd kwamen de Fransen alsnog opzetten en ex-Rode Duivel Luigi Pieroni kon zowaar de aansluitingstreffer scoren. Pujol en Bangoura kregen vervolgens nog een grote kans, maar beiden misten. Zulte Waregem blijft voorlopig dus ongeslagen.

Doelpunten: '11 0-1 Makiese, '60 0-2 Chevalier, '69 1-2 Pieroni.

Zulte Waregem: Bossut ('46 Goeman), Minne ('62 Dachelet), D'Haene, Taravel, Buysse ('75 Van Zundert), Meert ('75 Muinonen), Roelandts ('58 Hyland), Colpaert, Van Nieuwenhuyze ('50 Nfor), Berrier ('80 Neemelo) en Makiese ('50 Chevalier)

Valenciennes: Leca, Mater, Gomis, Bisevac, Tiene, Sanchez, Cohade, Saez, Benkhalfallah, Danic en Pieroni.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties