Sint-Truiden mag beker niet spelen met z'n vrouwen

Mathias Dumarey
| 17 reacties
Sint-Truiden mag beker niet spelen met z'n vrouwen

Door een vreemde kronkel in het reglement van de Belgische voetbalbond moet eersteklasser Sint-Truiden VV volgende week al in de vierde ronde aantreden in de Beker van België. Onbegrijpelijk en dus dachten ze in Haspengouw aan een ludieke oplossing.

Sint-Truiden VV had het idee om met zijn vrouwenelftal aan te treden in de Beker van België, maar dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) nu verboden. "Het is onbegrijpelijk. De wegen van de bond zijn echt ondoorgrondelijk", zegt STVV-voorzitter Roland Duchâtelet in HBvL.

"We rekenden nog op de hulp van de Pro League maar iedereen is daar zo met zijn eigen zaak bezig en ons bekerprobleem is blijven liggen. Zelf kunnen we nu niks meer doen. Als de bond niet wil begrijpen dat de 16 eersteklassers gelijktijdig moeten kunnen starten in de 1/16de finales, tja, dan houdt het op hé", gaat een ontmoedigde Duchâtelet verder.

Duchâtelet laat de aanpak van de bekerwedstrijd nu over aan trainer Guido Brepoels. "Ik heb nog altijd zin om met onze vrouwen te spelen, maar het mag niet van de bond", besluit de STVV-preses.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties