Nederland en Engeland in evenwicht

Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

De nationale teams van Nederland en Engeland gaven elkaar partij in een oefenmatch. Nederland nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong, maar na de rust kwamen de Engelsen terug tot 2-2.

Na tien minuten stond Oranje al op voorsprong. Kuyt profiteerde van een blunder van Rio Ferdinand. De aanvaller van Liverpool omspeelde Green en zette de 1-0 op het bord. Met het einde van het eerste halfuur in zicht ging Nederland doordrukken. Green hield Kuyt en Van Persie van de 2-0. Even later gaf Engeland toch een tweede doelpunt weg. Na een slechte terugspeelbal van Barry kon Robben met het leer aan de haal. Green redde met de voet, maar Van Der Vaart toonde zich genadeloos in de rebound: 2-0. Nederland ging met een geruststellende en terechte voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Nederland er echter nog amper uit. Engeland vond ook vrij snel de aansluiting. Defoe ging alleen op doel af en schoot via de paal raak: 2-1. Het laatste halfuur werd gedomineerd door de Engelsen die nadrukkelijk op zoek gingen naar de gelijkmaker. Die zou er ook komen, maker van het doelpunt was alweer Jermain Defoe. Ooijer liet zich ringeloren door Milner die meteen versnelde. Milner zette laag voor en de vrijstaande Defoe tikte van dichtbij binnen: 2-2. Beide ploegen hielden het bij deze terechte uitslag nadat ze elk een helft voor hun rekening namen.