Jacobs: "We speelden tegen twaalf man"

De Nijs Michael
| 27 reacties
Jacobs: "We speelden tegen twaalf man"
Foto: © SC

Anderlecht won zaterdag probleemloos van Westerlo, maar toch was trainer Ariël Jacobs niet geheel tevreden. De coach van paars-wit uitte -zeer tegen zijn gewoonte- kritiek op scheidsrechter Luc Wouters.

"Wij hebben tegen twaalf man gespeeld", foetert Jacobs in HLN. "En ik zeg dat als we winnen. Hij heeft een paar counters van ons goed afgeblokt. Tijdens de rust heb ik de spelers nog gezegd meer over de flanken te spelen en niet door het centrum, waar hij in de weg liep."

Onbegrijpelijk is de kritiek van Jacobs niet. Scheidsrechter Wouters liep inderdaad twee keer serieus in de weg bij een counter van paars-wit. Bovendien floot hij enkele kleine zaken in het nadeel van Anderlecht én liet hij een fout van Van Kerckhoven op de doorgebroken Chatelle onbestraft.

Toch is het opvallend dat Jacobs kritiek uit op de scheidsrechter, terwijl Anderlecht uiteindelijk met de vingers in de neus won. Het zinnetje "Ik zeg dat als we winnen", verwijst wellicht naar Glen De Boeck. De coach van Cercle Brugge vertelde vorige week dat "Cercle tegen twaalf man speelde in Anderlecht", terwijl er op de wedstrijdleiding van Tim Pots weinig of niets aan te merken viel. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties