Stijnen: "Bailly is de beste"

Nico Wieme
| 16 reacties
Stijnen: "Bailly is de beste"
Foto: © SC

Stijn Stijnen geraakt niet speelklaar voor de interland tegen Spanje. De nationale nummer één geeft toe niet de beste keeper van het land te zijn, maar hij vindt zijn ervaring veel belangrijker.

Zaterdag spelen de Rode Duivels tegen Spanje zowat de wedstrijd van de laatste kans op een ticket voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Stijn Stijnen blijft in de kansen van de Belgen geloven. "We moeten erin geloven. Het doel is de komende vier wedstrijden winnen", aldus de Clubdoelman in SVM.

Stijnen voelt de hete adem van Silvio Proto en Logan Bailly in zijn nek en weet niet welke keuzes Dick Advocaat zal maken. "Als we puur naar de technische kwaliteiten kijken, is Bailly de beste. Of ik beter ben dan Proto, weet ik niet, maar ik heb in ieder geval meer ervaring op het hoogste niveau", aldus Stijnen.

Hoe zit het nu met het zogenaamde generatieconflict bij de Rode Duivels? "Het is normaal dat er verschillen zijn tussen jongeren en ouderen. Ik heb niets tegen de jonge spelers. Ik was gewoon kwaad op sommigen omdat ze zich niet 100 procent gegeven hadden tegen Bosnië. Al die jongeren bij de nationale ploeg zijn echt wel een meerwaarde. Bij de nationale ploeg speelt echter nog een belangrijke parameter: druk. We vormen ook nog geen echt collectief. Over vier of vijf jaar zal deze lichting op het toppunt van zijn kunnen zijn", aldus Stijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties