Ruiz onderuit, Bernardez ziet Honduras winnen

De Nijs Michael
| 4 reacties

Het WK komt steeds dichterbij. Ook in de Concacaf-zone stonden er enkele belangrijke kwalificatiematchen op het programma. Bryan Ruiz ging met Costa Rica zwaar onderuit, Victor Bernardez zag Honduras dan weer ruim winnen.

Honduras nam het in eigen huis op tegen Trinidad & Tobago. Anderlechtspeler Victor Bernardez, die zelf niet van de bank kwam, zag zijn team simpel winnen. Pavon zette Honduras nog voor het half uur op rozen dankzij twee treffers. Guevara en Suaza diepten de score in de tweede helft uit tot 4-0. Baptiste redde de eer van de bezoekers door vlak voor tijd de 4-1 te scoren.

Bryan Ruiz kende minder succes met Costa Rica. De voormalige draaischijf van AA Gent zag Mexico op slag van rust op voorsprong komen via SantosFranco en Guardado maakten de klus helemaal af voor de bezoekers: 0-3. Ruiz speelde de volledige wedstrijd.

Tot slot wonnen de Verenigde Staten thuis van El Salvador. Castill bracht de bezoekers nochtans op voorsprong in de eerste periode, maar nog voor de rust werd de scheve situatie recht getrokken via doelpunten van Dempsey en Altidor. Oguchi Onyewu was er niet bij.