Marca: "Defour goed genoeg voor Real"

De Nijs Michael
| 83 reacties
Marca: "Defour goed genoeg voor Real"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels werden zaterdag vernederd in Spanje, maar toch valt er in de Spaanse pers geen slecht woord te lezen over Steven Defour. De middenvelder van Standard is volgens de plaatselijke pers goed genoeg voor Real Madrid.

Steven Defour wordt al een tijdje in verband met Real Madrid gebracht. De Spaanse topclub en de plaatselijke pers volgden de verrichtingen van de Rode Duivel dan ook op de voet. Defour speelde zeker niet zijn beste partij en ging samen met de andere Duivels zwaar onderuit, maar toch vonden we in Marca niets negatief over de middenvelder

Defour kwam volgens de Spaanse sportkrant slechts 30 keer aan de bal, maar verloor de bal amper. De meeste van zijn passes waren risicoloos en de weinige individuele acties efficiënt. Aanvallend kon Defour echter weinig bijbrengen.

"Dat heeft meer te maken met de ploeg waarin hij speelde dan met zijn eigen kwaliteiten", oordeelt de journalist van de sportkrant. "Defour heeft de mogelijkheden om te spelen voor Real. Defour was voor de rust de enige bij België die, eenmaal in balbezit, met rust en overleg op zoek ging naar zijn eenzame spits Wesley Sonck. Van daaruit werd hij geconfronteerd met de Spaanse reus. Niettemin trachtte Defour om de linies te doen opschuiven in een poging om Spanje in de problemen te brengen."

"Na de rust werd Defour een anonieme pion", vervolgt de Spaanse sportkrant. "'Hij moest voortdurend achter een ongrijpbare bal hollen. Op zulke momenten is ook te zien dat deze jongen de mouwen wil opstropen en tracht om zijn ploeg op sleeptouw te nemen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties